Forum motocyklowe
Motocykle. Wszystko o motocyklach. Forum motocyklistów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
M72 - polerka i chrom.
Autor Wiadomość
piter
Administrator

Wysłany: 25-02-2007, 21:20   M72 - polerka i chrom. [Cytuj]

Piękna emka zagościła na motobazarze w Krakowie we wrześniu 2006. Wszystko w chromie i polerce - naprawdę fajnie wyremontowana. Własciciel włożył naprawdę dużo pracy żeby osiągnąc taki efekt.
Oto kilka fotek:

Motofanka

Wysłany: 15-04-2007, 11:51    [Cytuj]

Zgadzam się z Tobą,bardzo piękny sprzęt..niestety teraz rynek zdominowały sportowe sprzęty i coraz rzadziej można podziwiać takie motocykle..Jak mówiłam motocykle to hobby za które płaci się wysoką cenę..należy o nie dbać bo uschną z wiekiem jak kwiaty..mamy tutaj wzór prawidłowej opieki nad motocyklem:) zwłaszcza takim antykiem;D

patrykwrobel

Wysłany: 20-07-2007, 15:06    [Cytuj]

No widać że właściciel dba o motor, jeśli ktoś hest prawdziwym motocyklistą należy do klubu jakieoś i często jeździ, to powinien dbać o swój sprzęt min. co tydzień go czyścić .

[ Dodano: Pią 20 Lip, 2007 ]
mój ojciec też nalezy do klubu kieta żukwoo i też bardzo dba o swój motor jest zawsze czysty, ma akórat choppera, gdyby chopper nie był czysty i nieświeciłby sie to nie był by chopperem , choppery muszą zawsze lśnić. Pięknie to wygląda jeak jedzie i cał chrom sie błyszczy.

należy do klubu KIEA ŻUKOWO

KIETA ŻUKOWO

Paolo350

Wysłany: 09-08-2007, 21:05    [Cytuj]

No to ja się wyłamię - i opiszę ten motocykl (opinia posiadacza ruska);

Dla mnie to profanacja sprzętu. Ta Emka jest paskudna!!!!!! Do tego motocykla nie pasuje tona chromu - a ona owym chromem aż ocieka (przypominam, że M-72 to wierna kopia BMW R71 - a to motocykl wojskowy). To jest co prawda wersja cywilna (niski przedni błotnik), ale to nie powód, ażeby obwieszać ją jak choinkę;

I to tego ta prądnica wystająca z boku (za pewne gość pociął blok silnika - a to już lekka przesada);

Wiem, że to co napisałem może wydawac się dziwne - ale każdy "rusofil" napisze to samo;

[ Dodano: Czw 09 Sie, 2007 ]
Do tego lakier metalik, skrzynia od Dniepra (brrrrr), tłumiki nie wiadomo od czego - sorki, ale na rajdzie pojazdów zabytkowych ten motocykl skazany jest na wyśmianie;

Motofanka

Wysłany: 22-08-2007, 19:57    [Cytuj]

moim zdaniem to po prostu kwestia gustu..inny ci powie że zabytku łatwo bez chromu nie utrzymasz..i w pewnym sensie racja

Paolo350

Wysłany: 25-08-2007, 07:51    [Cytuj]

Jeśli już klasyfikować "Emkę" jako pojazd zabytkowy, to w takim razie powinna być składana z oryginalnych części (a tej jeszcze trochę brakuje - bo nawet koła są od Urala), oraz utrzymana w oryginalnym malowaniu - a nie oblepiona jak przysłowiowa choinka.
Na prawdę widziałem już kilka takich Emek, i powiem tak - na pierwszy rzut oka wydaje się to ładne, ale po chwili ogarnia cię wrażenie "przesytu", przesady, i nadmiaru świecidełek w stosunku do części lakierowanych;
Wiem, że to dziwne, ale na prawdę nadmiar chromu wygląda brzydko - szczególnie przy wojskowym motocyklu;

[ Dodano: Sob 25 Sie, 2007 ]
Np. ten motocykl http://img171.imageshack.us/my.php?image=13am1.jpg
Jest jeszcze w miarę "dobrany", ale do przesady już mu nie wiele brakuje;

Motofanka

Wysłany: 26-08-2007, 19:19    [Cytuj]

Tobie się nie podoba a innemu od razu przypadnie do gustu..nigdy jednoznacznie nie ocenisz takiego pojazdu bo nie wszyscy mają takie gusty jak ty...pozatym nie jest łatwo do straych rzeczy składać oryginalne akcesoria bo ich poprostu już nie ma,albo są ale sporadyczne przypadki..także się z Tobą nie zgodzę że muszą być oryginały..jak się nie da to się nie da..niestety polski rynek jest strasznie skąpy w wyposażeniach moto..nawet do terażniejszych motocykli ludzie sprowadzają rzeczy z drugiej połowy świata a co dopiero to..moze i są..ale tak jak mowie..w polsce zadko..chrom jak chrom..jeden lubi więcej,drugi mniej

Paolo350

Wysłany: 04-09-2007, 16:01    [Cytuj]

I tu się mylisz - polski rynek jest obficie zaopatrzony w części do M-72 i można kupić praktycznie każdą oryginalną (lub dorabianą na wzór oryginału) część; Także nie widze problemu w skompletowaniu takiego sprzęta (jedynym problemem może być kwestia finansowa, ale to i tak niższy koszt niz oblepienie sprzęta świecidełkami); Z częściami do ruska nigdy nie było problemu (szczególnie, że silnik M-72 i K-750 to prawie to samo - a stale są produkowane części do nich - jeśli nie w Rosji to w Chinach);

[ Dodano: Wto 04 Wrz, 2007 ]
Części do nadwozia da się kupić na każdym motobazarze, na allegro, albo u handlarzy - także to też nie problem;

katmen

Wysłany: 26-09-2007, 15:04    [Cytuj]

Hello koledzy, jestem za pięknymi motocyklami, lecz nie lubie przesady polerke rozumie, lecz nie rozumiem chormowanych cześci takich jak bagażnik czy przednie szklanki? Ogólnie moto ładne napewno duuzo pracy i kasy włożył ale mógłbym ten motocykl być piekniejszy bez kilku chromów.

Motofanka

Wysłany: 28-09-2007, 17:48    [Cytuj]

gustów ludzi nie zmienisz..

[ ODPOWIEDZ ]