Forum motocyklowe
Motocykle. Wszystko o motocyklach. Forum motocyklistów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dyskryminacja kierowców
Autor Wiadomość
Motofanka

Wysłany: 08-07-2008, 10:09   Dyskryminacja kierowców [Cytuj]

Jak w temacie..To że często każdy boi się odezwać i milczy nie znaczy że tego problemu nie ma! Ludzie widząc wypadek z udziałem motocyklisty zaraz mówią "a bo tak szybko jechał"..Hmm..tylko czy to naprawdę tak jest?Jak często jadąc samochodem widzimy sytuację kiedy kierowca w aucie na siłe utrudnia jazde motocykliście,nawet nie chodzi o samo wymuszanie choć to też jest długa kwestia..Zrobiłam temat bo często sobie kierowcy nie zdają sprawy jak kruche jest życie osoby na motorze.Z premedytacją robią wszystko aby utrudnić..oczywiście nie wszyscy ale często widzę takie sytuacje i strasznie mnie to razi,bo motocykl to nie jest czołg,że przeżyje każdą sytuacje!Ludzie w samochodach czują swoją wyższość bo mają auto i jest bezpiecznmiej jak sądzą..Owszem..Ale to nie znaczy że są sami na drodze..Niestety w naszym polskim kraju drogi są jakie są..dziura na dziurze,łata na łacie..Więc apeluje do wszystkich kierowców..Motocykl jest pasją jak każda inna..Samochód samochodem,ale więcej wyrozumiałości dla kochających dwa kółka,oni też mają domy,rodziny i swoje życie,widząc motocykl nie skreślajmy go poniżającymi słowami tylko uszanujmy że to kocha,schowajcie dumę do kieszeni i okażcie życzliwość.

olecki

Wysłany: 16-11-2008, 23:43    [Cytuj]

Problem polegam na tym, że motocykle nie są tolerowane w naszym społeczeństwie. Większość ludzi widząc, czy słysząc o śmiertelnym wypadku od razu mówią, że z winy kierującego jednośladem i że przyczyną była szybkość. Po wypadku mojego taty moi znajomi i rodzina też mówili, że za szybko jechał. A tu chodziło o brak doświadczenia, szybkość nic nie zmieniała. I teraz zadaje sobie pytanie, ile jeszcze musi być wypadków, ile osób musi zginąć żeby kierowcy samochodów zrozumieli naszą pasję...

Nie rozumiem że nie którzy ludzie nie rozumieją pasji i miłości do motocykli.

zgaga144

Wysłany: 20-05-2009, 08:46    [Cytuj]

popiream w zupełności temat i dlatego jadac samochodem ,zawszu na was uwazam:)!1bo rozumiem waszą pasje!!pozdrawiam i szerokości

kjujik

Wysłany: 20-05-2009, 18:34    [Cytuj]

Mnie nikt nie dyskryminuje na drodze ... za to niejeden pewnie zanieczyścił bieliznę ...

pzdr
kjujik

[ ODPOWIEDZ ]