Forum motocyklowe
Motocykle. Wszystko o motocyklach. Forum motocyklistów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
jaki motocykl wybrać ?
Autor Wiadomość
burass

Wysłany: 03-07-2008, 22:08   jaki motocykl wybrać ? [Cytuj]

WItam mam do wszystkich jedno bardzo wazne jak dla mnie pytanie . Juz niedlugo stane przed wyborem kupna motocykla crosowego jednakze nie bardzo mnie pociesza fakt ze co kilkanasie czy kilkadziesiat motogodzin bede musial wymianiac tlok itp . Czy wybor motocykla crosowego o pojemnosci 250 jest lepszym niz wybor motocykla o pojemnosci 125 ccm ? \Czy to prawda ze 250 tki sa bardziej zywotne ze wzgledu na to ze sa mniej wyzylowane , bo 125 tki maja po 40 koni a 250 po 55 czylii niewiele wiecej. Motocykl jaki planuje kupic to honda cr 250 . Prosze o pomoc bo Ciezko jest mi sie zdecydowac . Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Motofanka

Wysłany: 05-07-2008, 14:38    [Cytuj]

Myślisz że pojemność dużo zmieni??
hmm..tylko skąd masz takie info??W większej poj.jest inaczej??Od kiedy?
Owszem w crossie co kilkadziesiąt motogodzin należy zrobić wymianę oleju i sprawdza się luzy zaworowe...wymiana tłoka to są okresy daaalekie...pojeździsz kilka lat zanim będziesz musiał wymieniać tłok zachowując rygory wymiany oleju, łańcuszka rozrządu i regulacji zaworów,jeśli to sobie odpuścisz to nie masz co liczyć że długo będziesz miał moto w dobrym stanie..

"Czy to prawda ze 250 tki sa bardziej zywotne ze wzgledu na to ze sa mniej wyzylowane , bo 125 tki maja po 40 koni a 250 po 55 czylii niewiele wiecej."

Co ma pojemność do żywotu??Naprawde nic..
To czy będziesz miał 125,czy 600 bez znaczenia,jeśli chodzi o prawidłowe utrzymywanie motocykla..Poj.motoru nie daje do zrozumienia ile on będzie "żył" tylko świadczy o mocy..Jeśli nie będziesz dbał o motocykl i przestrzegał danych reguł to nie ważne jaką masz poj. Bo jeśli zaniedbasz np.600cm3 to sie okaże że dłużej będzie chodzić ta malutka 125-tka o którą ktoś należycie dbał.. Decydując się na dany motocykl,musisz brać pod uwage jego wymagania,żebyś potem nie był rozczarowany że moto szarpie cie za kieszeń..

burass

Wysłany: 07-07-2008, 20:44    [Cytuj]

Ja planuje kupno motocykla crossowego ,Honda Cr 250 rok prod 1997 i jest to dwusów . Prosilbym o info na temat motocykla,spostrzezenia i opinie z gory wszystkim dziekuje :)

motórzysta

Wysłany: 11-08-2008, 09:14    [Cytuj]

Cr 250 jest motocyklem wyczynowym, wiadomo już wyczyn = wydatki... jak byś nie jezdził tak też będzie. Honda Cr 250 jest chwalona co za tym idzie jest to motocykl japoński. Jesli kupisz napewno nie będziesz żałował... mam kumpla który jezdzi cr 250 (można powiedziec że jezdził) urwał mu się korbowód i rozbiło 2 kartery. Także pomyśl nad tym nie każdemu sie nie powodzi ale przy kupowaniu wyczyna trzeba jednak uważać.

[ ODPOWIEDZ ]