Forum motocyklowe
Motocykle. Wszystko o motocyklach. Forum motocyklistów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
motocykl dla 60-latka
Autor Wiadomość
jacekp

Wysłany: 27-07-2008, 22:16   motocykl dla 60-latka [Cytuj]

Witam,
mam do Was prosbe o udzielenie mi rady.Chcialbym sprawic mojemu 60-letniemu tacie motocykl. Problem polega na tym, ze sam nie znam sie na motocyklach i nie wiem jaki model bylby dla niego odpowiedni. Tata w mlodosci jezdzil na motocyklach, ale potem ze wzgledu na prace, na mnie i reszte rodzenstwa, przestal inwestowac swoj czas w te przyjemnosci.
chcialbym kupic motocykl uzywany, do 5-6 tysiecy zlotych.Kupie go prawdopodobnie na terenie Niemiec, bo tutaj chwilowo mieszkam. Motocykl uzywany bylby pewnie 2-3 razy w tygodniu, do jazdy rekreacyjnej-turystycznej, dla przyjemnosci. Tak wiec super osiagow miec nie musi, a i na drugi koniec swiata jechac nie bedzie. O pojemnosci 250-500 cm3. Najlepiej jakby byl to model dla poczatkujacych, latwy w prowadzeniu i obsludze. Sportowe motocykle nie wchodza w gre, bo chyba nie ma wystarczajaco sily na takie maszyny. Tata ma 1,80 m wzrostu,90 kg wagi i od kilkunastu lat pracuje za biurkiem :) )
Jakie modele byscie mi polecali?Za czym powinienem sie rozejrzec?Lepiej kupowac w niemczech czy w Polsce?
Bardzo dziekuej za pomoc. Jacek

Motofanka

Wysłany: 29-07-2008, 08:29    [Cytuj]

hmm..ja bym polecała Hondę Rebel 250:P
Z tego co wiem to używaną u nas kupiłbyś od 3 tys..

easyrider1972

Wysłany: 08-08-2008, 07:09    [Cytuj]

hmm Rebelkę w dobrym stanie ..to chyba wiesza kaska..gdzieś koło 6-7 tyś.

Easy

zzbig1

Wysłany: 15-08-2008, 10:30    [Cytuj]

Witam. Skoro to ma być rekreacja tzn. szosa i plener,a twój ojciec jest z tych wyższych to ja bardzo polecał bym turystyk typu enduro (nie kros) np. Transalp lub KLE. Sam jestem uśmiechniętym posiadaczem Varadero,lecz to jest b.ciężka holera. Pozdrawiam.

[ ODPOWIEDZ ]