Witam,
mam do Was prosbe o udzielenie mi rady.Chcialbym sprawic mojemu 60-letniemu tacie motocykl. Problem polega na tym, ze sam nie znam sie na motocyklach i nie wiem jaki model bylby dla niego odpowiedni. Tata w mlodosci jezdzil na motocyklach, ale potem ze wzgledu na prace, na mnie i reszte rodzenstwa, przestal inwestowac swoj czas w te przyjemnosci.
chcialbym kupic motocykl uzywany, do 5-6 tysiecy zlotych.Kupie go prawdopodobnie na terenie Niemiec, bo tutaj chwilowo mieszkam. Motocykl uzywany bylby pewnie 2-3 razy w tygodniu, do jazdy rekreacyjnej-turystycznej, dla przyjemnosci. Tak wiec super osiagow miec nie musi, a i na drugi koniec swiata jechac nie bedzie. O pojemnosci 250-500 cm3. Najlepiej jakby byl to model dla poczatkujacych, latwy w prowadzeniu i obsludze. Sportowe motocykle nie wchodza w gre, bo chyba nie ma wystarczajaco sily na takie maszyny. Tata ma 1,80 m wzrostu,90 kg wagi i od kilkunastu lat pracuje za biurkiem )
Jakie modele byscie mi polecali?Za czym powinienem sie rozejrzec?Lepiej kupowac w niemczech czy w Polsce?
Bardzo dziekuej za pomoc. Jacek
Witam. Skoro to ma być rekreacja tzn. szosa i plener,a twój ojciec jest z tych wyższych to ja bardzo polecał bym turystyk typu enduro (nie kros) np. Transalp lub KLE. Sam jestem uśmiechniętym posiadaczem Varadero,lecz to jest b.ciężka holera. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum