witam. niedawno zatarł mi się tłok w kawasaki kx250 i mam do wymiany tłok i cylinder. Teraz czeka mnie zakup tych części lecz na internecie widziałem tłok WIESCO z jednym pierścieniem. W tym moje pytanie. Czy ktoś wie czy tłok z jednym pierścieniem jest lepszy od dwóch i dlaczego i czy warto kupić go?
Wojt@s Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Wrz 2008 Posty: 19
Zacznijmy od tego że wiseco to dość dobra firmą, choć jeśli już wydajesz taką kasę to dołóż parę złotych i kup Wossnera tłok kuty, a nie odlewany.
Wracając do tematu pytanie czy masz żeliwną tuleje czy nicasil?? Czy jeden pierścień czy dwa , wystarczy że sprawdzisz w książce serwisowej pojazdu jak było oryginalnie i tak ma być, nie kombinuj z różnicą pierścieni bo oryginalny zestaw przeszedł testy fabryczne i specjalnie pod niego jest wszystko zaprojektowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum